Повідомлення Ради адвокатів Запорізької області | Рада Адвокатів Запорізької Області

Повідомлення Ради адвокатів Запорізької області

Новини Ради
12:35 Пн 12.12.22 956 Переглядів
Версія для друку

ТЕРМІНОВЕ повідомлення Ради адвокатів Запорізької області

 

Доводимо до Вашого відома, що на підставі Рішення Ради адвокатів України No 136 від 16-17 листопада 2022 року внесено зміни щодо строків подачі заяви до Ради адвокатів регіону та Національної асоціації адвокатів України про звільнення від сплати щорічного внеску на 2023 рік.

Встановлений строк подачі заяв - до 31 грудня 2022 року.

 

До заяви необхідно додати документи які дають підстави для звільнення від сплати щорічного внеску.

 

Відповідно до п.2. 10 Положення за умови фінансової неспроможності адвоката, з урахуванням фінансового/матеріального стану, а також інших фактичних обставин рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України/Національна асоціація адвокатів України мають право за заявами адвокатів, поданих в термін з 01 грудня до 31 грудня поточного року, приймати рішення про звільнення, зменшення, відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування стосовно наступних категорій адвокатів:

 

- особи з інвалідністю I та II групи;

- особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій (в тому числі особи, які приймали участь у бойових діях на територіях інших держав;

- особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській AEC та II категорій;

- особи, які змушені залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації та набули відповідний статус.

 

Оригінали заяв адвокатів або заяви підписані за допомогою електронного цифрового підпису або фото (скан) копії заяв, підтверджені в подальшому оригіналами про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення адвокатського самоврядування розглядаються радами адвокатів регіону, Радою адвокатів України/Національною асоціацією адвокатів України протягом місяця з моменту закінчення, визначеного даним Положенням, строку на подання такої заяви.

 

Рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України/Національна асоціація адвокатів України можуть прийняти рішення про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення адвокатського самоврядування при наявності матеріальної спроможності органу адвокатського самоврядування, якщо надання таких пільг не створюватиме перешкод у забезпеченні його нормальної діяльності відповідно до кошторису/ напрямків використання коштів на поточний рік, та за наявності підтверджуючих документів відповідного статусу та матеріального становища заявника: - радою адвокатів регіону щодо 70% щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування; - Радою адвокатів України/Національною асоціацією адвокатів України щодо 30% щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування відповідно.

 

При розгляді заяв переваги у звільненні, зменшенні або відтермінуванні сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування надаються особам з інвалідністю І та II групи, а іншим особам визначеним в п. 2.10. Положення - виходячи з більш важкого матеріального становища особи в кожному конкретному випадку.

 

Рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України/Національна асоціація адвокатів України можуть витребувати додаткові відомості щодо набуття відповідного статусу та матеріального становища заявника. Радою адвокатів регіону може бути надана адвокату розстрочка сплати щорічного внеску, за умови внесення його рівними частками у першій декаді кожного кварталу поточного року. Рішення щодо надання розстрочки сплати щорічного внеску приймається радою адвокатів регіону, за заявою адвоката, поданою в термін з 01 грудня до 31 грудня поточного року, за умови обгрунтованої і документально підтвердженої матеріальної неспроможності сплатити щорічний внесок одним платежем.



 

Популярні новини

Новини Ради

З Днем адвокатури!

Дорогі колеги! Другий рік поспіль ми відзначаємо День адвокатури в непростих умовах воєнного стану.

14:28 Вт 19.12.23 166

Новини Ради

Звільнення від сплати щорічного внеску: від адвокатів приймають…

Адвокати, які мають підстави для звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, можуть до кінця поточного року подати відповідні заяви до рад адвокатів.

14:13 Пт 01.12.23 372

Новини Ради

Під час важких боїв за Україну та її незалежність в Пологівському…

6 вересня 2023 року під час важких боїв за Україну та її незалежність в Пологівському районі Запорізької області героїчно загинув наш адвокат, член Ревізійної комісії з 2017 року Панченко Сергій Миколайович.

13:13 Пт 22.09.23 230

Новини Ради

Про виготовлені посвідчення адвоката (станом на 24 серпня 2023)

посвідчення адвоката

16:00 Сб 26.08.23 947

Новини Ради

Вебінар “Судова практика у справах про захист честі, гідності та…

Вебінар “Судова практика у справах про захист честі, гідності та ділової репутації публічних осіб”

12:25 Пн 14.08.23 558

Новини Ради

Надавайте пропозиції щодо цікавих та актуальних для Вас тем, які…

13:07 Ср 05.04.23 520

Новини Ради

З великим сумом повідомляємо про загибель адвоката Незоли Антона…

9:48 Пт 16.12.22 596

Новини Ради

НААУ оприлюднила третій Звіт про міжнародну допомогу адвокатам під…

8:43 Чт 15.12.22 347

Будьте проінформовані

Залишайтеся в курсі останніх новин, публікацій та заходів нашої організації, а також отримуйте актуальні правові огляди з коментарями юристів

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Категорії

Бажаєте розмістити Публікацію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл