Відбулась Регіональна конференція ААУ в Запоріжжі «Право&Бізнес» | Рада Адвокатів Запорізької Області

Відбулась Регіональна конференція ААУ в Запоріжжі «Право&Бізнес»

Пост-релізи
13:55 Ср 02.05.18 1264 Переглядів
Версія для друку

Вітальною промовою захід відкрив Дмитро Антонюк, віце-президент Запорізької Торгово-промислової палати, який привітав учасників конференції та запросив до слова Олексія Колтока, Голову Комітету ААУ з господарського права та процесу, старшого юриста Sayenko Kharenko. Олексій виступив з вітальною промовою від Асоціації адвокатів України. З вітальною промовою також виступили: Дмитро Майстро, Голова Запорізького відділення ААУ, адвокат, заступник директора ЮК «Майстро і Беженар» та Максим Семенов, адвокат, заступник голови Ради адвокатів Запорізької області.


Конференція проходила у 2 секції. Модератором I секції виступив Дмитро Майстро, який представив першого доповідача – д.ю.н., професора, автора Науково-практичного коментаря КПК України в редакції станом на 16.03.2018 р. – Володимира Тертишника. Пан Володимир розповідав про зміни до новел КПК України, обговорювали позитивні і негативні моменти практичного застосування цих змін з точки зору захисту та обвинувачення, зокрема розглядали процеси написання скарг, проведення експертиз, прийняття запобіжного засобу та спрощений порядок розгляду справ. «Якщо нічого не досліджувати, окрім визнання вини, то це приведе в нікуда» - каже Володимир Тертишник. 

Нажаль, з технічних причин Оксана Балацька та Віктор Кобиляньский не змогли бути присутніми на конференції, та їхні виступили проходили у режимі скайп.

Наступним доповідачем виступила Оксана Балацька, адвокат, поліграфолог, з темою: «Дослідження на поліграфі у адвокатській діяльності». Свою доповідь Оксана розпочала з теорії, розказавши переваги використання поліграфа та його інструкцію. Також навела практичні аспекти та сфери застосування поліграфа у адвокатській діяльності.

Про земельні відносини у сільському господарстві та оренду землі розповідав Віктор Кобилянський, адвокат, партнер Crowe LF Ukraine. Віктор розповідав про зміну повноважень щодо розпорядження землями державної власності, про нормативну грошову оцінку (НГО) земель та її вплив на орендну плату. Ще одним з цікавих питань, про які розповідав Віктор Кобилянський було питання про захист земельного банку в частині орендованих земель. В завершенні своєї доповіді Віктор сказав: «Надіюсь уряд сформує більш чітку щодо договорів оренди землі».

Ярослав Лисенко, Голова Комітету ААУ з митного права, адвокат, керуючий партнер АО «Адвокатська сім’я Лисенко», говорив про призупинення митного оформлення товарів: інтелектуальної власності та «сірий імпорт». Доповідь Ярослава базувалась на реальних прикладах боротьби з «сірим імпортом» та зазначив: « До тих пір, поки митниця буде працювати по старим нормам, боюсь що боротьба не закінчиться ще довго».

Завершив I секцію Олександр Кошовий, адвокат, керуючий партнер ЮК «Кошовий і партнери», який розповідав про практичні аспекти імплементації acquis EC. Олександр розповів теоретичні та практичні аспекти імплементації, зокрема представив алгоритм та приклади імплементації законодавства ЄС. В завершені Олександр надав рекомендації щодо оптимізації процесу імплементації acquis EC.

Модератором II секції був Максим Семенов, адвокат, заступник голови Ради адвокатів Запорізької області. Максим представив першого доповідача – Олексія Колтока, Голову Комітету ААУ з господарського права та процесу, старшого юриста Sayenko Kharenko.
Олексій розповідав про відшкодування витрат на правову допомогу при веденні судових справ. Доповідь базувалась на розгляді всіх форм ціноутворення вартості юридичних осіб, їх плюси та мінуси та рекомендаціях у справах про відшкодування витрати на правову допомогу. «Такі форми відшкодування – є безумовно перевагою, аніж недоліком» - каже Олексій.

Про антиконкурентні дії органів місцевого самоврядування розповіла Катерина Константинова, адвокат, депутат Запорізької міської ради, консультант з питань регіонального розвитку. Катерина дала відповідь на запитання «Що саме відноситься до анти конкурентних дій?» та привела приклади з практики.
 
Геннадій Пампуха, міжнародний експерт права, арбітражу і експертизи. Медіатор, міжнародний арбітр, завершив II секцію конференції , розповівши про особливості адвокатської практики в міжнародному арбітражному процесі. «Ми являємось піонерами в Україні у проведені міжнародної експертизи».

Асоціація адвокатів України висловлює подяку всім учасникам конференції за участь та просить вибачення за відсутність Радмили Гревцової та Костянтина Дорошенка. Надіємось даний захід приніс для Вас багато корисної інформації та нові практичні інструменти методи роботи. 

Асоціація адвокатів України висловлює особливу подяку Запорізькій Торгово-промисловій палаті, Раді адвокатів Запорізької області, ЮК «Кошовий і партнери» та ЮК «Майстро і Беженар» за організацію і проведення даної конференції.

Популярні новини

Новини Ради

З Днем адвокатури!

Дорогі колеги! Другий рік поспіль ми відзначаємо День адвокатури в непростих умовах воєнного стану.

14:28 Вт 19.12.23 163

Новини Ради

Звільнення від сплати щорічного внеску: від адвокатів приймають…

Адвокати, які мають підстави для звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, можуть до кінця поточного року подати відповідні заяви до рад адвокатів.

14:13 Пт 01.12.23 368

Новини Ради

Під час важких боїв за Україну та її незалежність в Пологівському…

6 вересня 2023 року під час важких боїв за Україну та її незалежність в Пологівському районі Запорізької області героїчно загинув наш адвокат, член Ревізійної комісії з 2017 року Панченко Сергій Миколайович.

13:13 Пт 22.09.23 227

Новини Ради

Про виготовлені посвідчення адвоката (станом на 24 серпня 2023)

посвідчення адвоката

16:00 Сб 26.08.23 942

Новини Ради

Вебінар “Судова практика у справах про захист честі, гідності та…

Вебінар “Судова практика у справах про захист честі, гідності та ділової репутації публічних осіб”

12:25 Пн 14.08.23 557

Новини Ради

Надавайте пропозиції щодо цікавих та актуальних для Вас тем, які…

13:07 Ср 05.04.23 516

Новини Ради

З великим сумом повідомляємо про загибель адвоката Незоли Антона…

9:48 Пт 16.12.22 594

Новини Ради

НААУ оприлюднила третій Звіт про міжнародну допомогу адвокатам під…

8:43 Чт 15.12.22 342

Будьте проінформовані

Залишайтеся в курсі останніх новин, публікацій та заходів нашої організації, а також отримуйте актуальні правові огляди з коментарями юристів

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Категорії

Бажаєте розмістити Публікацію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл